Fogedaktion gennemført i Middelfart

Profilbillede
dato

Torsdag den 29. februar.2024 afholdt Fyns Politis Eftersøgningsenhed med støtte fra Nærhed og Tryghed samt Fogedretten i Odense en fælles fogedaktion i Middelfart kommune.

Pt. Har Fyns Politis Eftersøgningsenhed mere end 500 sager med borgere, der er eftersøgt af politiet, idet de har udestående med Fogedretten og ikke har overholdt aftaler eller indkaldelser til retten.

Fyns Politi og Fogedretten havde derfor iværksat en fælles aktion, hvor Fogedretten holdt ekstraordinært åbent og var fysisk tilstede på Middelfart Rådhus. Forud for dette havde Fogedretten i Odense tilskrevet alle relevante personer i Middelfart Kommune, at de havde mulighed for at få ordnet deres mellemværende med Fogedretten ved at rette henvendelse på Middelfart Rådhus, hvor Fogedretten ville være til stede torsdag den 29. februar 2024 mellem kl. 15.00 og 17.00.

 

Samtidigt opsøgte patruljer fra Eftersøgningsenheden og Nærhed og Tryghed de relevante borgere på deres bopæl med henblik på at foretage en eventuel anholdelse og indbringelse.

 

Det lykkedes at få sagsbehandlet 50 eftersøgningssager fordelt på 38 personer. De fleste henvendelser skete frivilligt og uden anholdelse.

 

Fyns Politi og Fogedretten forventer at fortsætte disse fællesaktioner i de øvrige fynske kommune i den kommende tid. I marts måned havde Fyns Politi og Fogedretten iværksat et tilsvarende tiltag i Assens kommune, hvor resultatet blev 53 sager fordelt på 34 personer, i maj måned i Nordfyns kommune, hvor resultatet blev 47 sager fordelt på 25 personer og i september måned i Odense, hvor flere end 80 sager blev behandlet og afsluttet.

 

Personer, der er eftersøgt til Fogedretten, kan anholdes af politiet når og hvor de antræffes. Ønsker man at undgå, at sagen sendes til politiet og en deraf følgende mulighed for anholdelse i det offentlige rum, på sin arbejdsplads eller i hjemmet, så kan dette undgås ved at overholde de aftaler, man indgår med Fogedretten samt efterkomme de indkaldelser, som Fogedretten fremsender. Det er altid muligt i Fogedrettens åbningstid at ringe på tlf. nr. 99 68 34 00 og få ordnet sit mellemværende.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Fyns Politi.
Kilde: Fyns Politi