Fogedaktion i Assens

Profilbillede

Torsdag eftermiddag afholdt Fyns Politi ”Åbent hus” i Nærpolitienheden i Assens sammen med fogedretten. Her kunne borgere i Assens kommune, der har verserende fogedsager komme forbi ml. kl 15-17 og få ordnet deres mellemværende med fogedretten.

34 personer mødte op i alt – nogle kom af sig selv, mens Fyns Politi bidrog med afhentning af andre. Inden da havde fogedretten udsendt en skrivelse til de relevante borgere i kommune, hvor de blev gjort opmærksom på muligheden for at henvende sig på nærpolitienheden.

Leder i Fyns Politis Eftersøgningsafdeling politikommissær Michael Løkke siger: - Eftermiddagens aktion skal ses som en service over for borgerne, hvor vi hjælper dem til at få taget hånd om deres gæld til det offentlige, og samtidigt slipper de for at skulle tage helt til Odense.

Fyns Politi vil nu vurdere, om man skal gentage succesen andre steder i politikredsen. I den anledning vil politiet gerne anbefale borgere i hele politikredsen, der allerede ved at de har et mellemværende med fogedretten, at de får taget kontakt til retten og få aftalt en løsning eller ordning på betaling af deres gæld. 

Hvis man ikke selv får taget kontakt og får styr på sit mellemværende, kan fogedretten træffe beslutning om anholdelse, og så kan man som borger risikere, at man bliver anholdt af politiet fx på ens arbejdsplads, på hjemmeadressen eller i det offentlige rum. 

Ud over Fyns Politis Eftersøgningsafdeling og fogedretten deltog betjente fra Nærpolitienheden i Assens.
 
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Fyns Politi.
Kilde: Fyns Politi