Jeppe Gram & Odense Jazz Orchestra

Profilbillede
dato

Ghost of a City - musik af Jeppe Gram, skrevet og arrangeret til Odense Jazz Orchestra. Til projektet med Odense Jazz Orchestra giver Jeppe Gram sit bud på kompositioner for et stort orkester.

Stilistisk er værket et sindrigt vævet kludetæppe af både eksplosivt udadvendte og reflekterende afdæmpede passager. Ghost of a City går på samme tid i dialog med big band- traditionen og andre musikalske og kulturelle rødder. I det ligger der et ønske om, at verden rykker tættere sammen, hvilket har trænge kår i virkelighedens verden, mens det i musikkens og fantasiens verden kan ske lige nu og her.

Ghost of a City trækker derfor tråde til blandt andre Stan Kentons og Letieres Leites sydamerikansk klingende og rytmisk heftige musik og til mere hjemlige, lokale breddegrader, nemlig til Carl Nielsen med hans fynske barndom, hans mangefaceterede univers og unikke blik udi verden, hvilket tydeligt høres i f.eks. hans 5. symfoni og Aladdin suite. Samarbejdet mellem Jeppe Gram og Odense Jazz Orchestra er netop et lokalt fynsk samarbejde, hvor fynske kapaciteter går sammen om et realisere et bud på big band-musikken, som nok kan kaldes nyt, men som samtidig går i dialog med fortiden.

Jeppe Gram høster stor anerkendelse og jazzpriser i disse år. Han er en af vor tids mest betydningsfulde jazztrommeslagere og er tilmed en dygtig komponist. Gram modtog ved den seneste Danish Music Awards således prisen for "Årets Jazzudgivelse 2022" for albummet "The Doldrums". Året før modtog Jeppe Gram JazzDanmarks og William Demant Fondens "Jazzlegatet", en pris, som medbringer titlen som "Årets Musiker 2021".

Odense Jazz Orchestra er Fyns professionelle Bigband og er hjemmehørende i Odense. Bandet har eksisteret siden 1994, er en aktiv del af den danske, professionelle bigbandscene og tæller nogle af de bedste musikere, komponister og arrangører i Danmark. Odense Jazz Orchestras vision er at udfordre bigband-formatet ved konstant at søge kunstneriske udfordringer i forskellige musikalske udtryk samt at forny den store orkesterlyd gennem kreative musikalske samarbejder, som rækker ud over bigband-traditionen.

Samarbejdende parter kan blandt andet være aktører på den danske og internationale scene, som kan bidrage til at udvikle orkesteret. Til eksempel er deres nyeste projekt med saxofonisten Fredrik Lundin, som orkesteret i 2021 bad om at komponere og arrangere musik til et helt album, der udkom 11. november 2022.

Vi vil gerne fortsætte denne arbejdsgang sammen med trommeslager og komponist Jeppe Gram. Gennem Jeppes tidligere arbejde kender vi hans kvaliteter, vi ved at han komponerer rigtig godt, har udgivet musik i eget navn og endda også har erfaring med at arrangere for bigband. Og så tror vi på, han med netop sin stil kan bidrage til at løfte orkesteret yderligere. Derfor har vi bedt Jeppe om at skrive musik for Odense Jazz Orchestra, som skal danne baggrund for optræden ved blandt andet sommerens jazzfestivaler i Danmark i 2023.

Entré: 180 kr + evt. gebyr

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.