Oplev Kysten, Kyst- og Lystfiskercenter inviterer til to unikke sanketure, hvor deltagerne får mulighed for at udforske kystens spisekammer. Den første tur finder sted mandag den 14. oktober 2024, hvor naturvejleder og kystmad-specialist Christian Heller, sammen med lystfisker og havmadsentusiast Lars Henriksen, vil guide deltagerne i at finde strandplanter og andre spiselige godbidder langs kysten.
Fredag den 18. oktober 2024 er det tangentusiast Jens Helt fra Havsmag, der sammen med Lars Henriksen vil introducere deltagerne til de mange spiselige tangarter og deres anvendelse i køkkenet. Begge ture inkluderer et lækkert måltid, tilberedt med de sankede ingredienser og lokale produkter, ledsaget af et glas lokal fynsk vin fra Aggervin.
En dag med læring og smagsoplevelserPå disse sanketure vil deltagerne få en grundig formidling af, hvordan man høster og anvender kystens spiselige ressourcer. Udover den praktiske erfaring vil deltagerne også få smagsprøver og opskrifter, der kan inspirere til at bruge høsten i egne retter. Arrangementerne afsluttes med et måltid under åben himmel, hvor den sankede mad tilberedes og nydes i fællesskab.
Praktisk informationDatoer: Mandag 14. oktober 2024 og fredag 18. oktober 2024
Tidspunkt: Kl. 11.00-14.00
Sted: Thorøhuse Forsamlingshus, Drejet 7, Thorø Huse, 5610 Assens
Entré: 299 kr (14/10) og 399 kr (18/10)
Arrangør: Oplev Kysten, Kyst- og Lystfiskercenter
Målgruppe: Alle
Læs mere om Aggervin: https://agger-vin.dk
Læs mere om andre kyst-events på: www.oplevkysten.dk
Læs en artikel om Jens og hans tang-eventyr: https://korsgaardfoto.dk/sanketur-efter-laekkert-tang/?fbclid=IwAR0WGV0_C0echps_PVUilooHOsDkhZ6hPn9LrUy55yi1aZuQn0SSuBm-nKc
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her