”This is your captain speaking…”

På billedet ses holdet, der skal på scenen i COME FROM AWAY på Fredericia Musicalteater. Fotograf: Caya Sofie Schmidt Paulsen
Profilbillede

Forstil dig at du sidder i et fly den 11. september 2001 på vej på ferie eller forretningsrejse. Pludselig lyder det i højttaleren:

”Her er kaptajnen. Af sikkerhedsmæssige hensyn er dele af det amerikanske luftrum blevet lukket, og dette fly er derfor blevet omdirigeret og skal nødlande i Gander på Newfoundland hurtigst muligt. Vi beder Dem bevare roen og afvent yderligere information”.

Der udbryder hurtigt uro blandt alle på flyet. Hvad sker der? Hvorfor er der ingen information? Og dit fly er ikke det eneste, der skal nødlande.

Ikke mindre end 38 fly med i alt ca. 7.000 passagerer omdirigeres til Gander, der bare er en lille by på størrelse med Billund. Der er kø for at komme til at lande.

Flere af flyene må kredse i luften mange, mange timer uden at få information om hvorfor og hvordan... 

Hjertevarme er omdrejningspunktet for efterårets fedeste musicaloplevelse
Sådan starter begivenhederne i musicalen COME FROM AWAY. Men det er ikke historien om det tragiske terrorangreb, der er handlingen. Men derimod den virkelige historie om, hvordan disse strandende flypassagerer bliver modtaget af befolkningen i Gander.

Men åbne arme og stor tolerance opstår der skønne misforståelser, ægte international humor og dybe venskaber. Tilsæt så en omgang fed keltisk folk/rock, og du har en prisvindende musical i verdensklasse.

Den prisvindende musical for første gang i Danmark
Når Fredericia Musicalteater har premiere på COME FROM AWAY den 21. oktober kan du for første gang opleve den prisvindende musical produceret og spillet i Danmark.

16 af landets bedste musicalperformere spiller tilsammen over 90 roller i forestillingen. På rollelisten finder du blandt andre Johanne Milland, Christian Damsgaard, Maria Skuladottir, Jean Michel og Oliver Aagaard-Williams. Du kan se en præsentation af hele castet her

Fun facts om COME FROM AWAY
- 38 fly blev omdirigeret og måtte nødlande i Gander
- 19 dyr og tæt på 7.000 passagerer var ombord på flyene
- Blandt de 19 dyr var der 2 meget sjældne aber
- De mange blandede nationaliteter stillede store krav til sprog, mad, indkvartering osv.
- Musicalen er blevet opført i 7 forskellige lande, har vundet 18 priser (her iblandt en Tony og en Olivier-award og fået 34 nomineringer
- En af forestillingens hovedpersoner er Beverley Bass - Den første kvindelige kaptajn i et kommercielt fly i USA
- På Newfoundland har man mange sjove skikke og ritualer. Fx ”Kissing the Cod”. For at blive en ægte newfoundlænder skal man kysse en rigtig torsk på munden og drikke en virkelig skarp rom kaldet en Screech.

Køb dine billetter på Fredericia Musicalteaters hjemmeside, og læs meget mere om COME FROM AWAY. Følg også med bag om tæppet på de sociale medier og i deres nyhedsbreve.

Web: https://www.fredericiamusicalteater.dk/comefromaway/

Instagram: https://www.instagram.com/comefromaway_dk/

Facebook: https://www.facebook.com/fredericiamusicalteater

Nyhedsbrev: https://www.fredericiamusicalteater.dk/nyhedsbrev/

Kilde: Gitte Nikolajsen | Fredericia Musicalteater